De zin van het leven is het leven zin geven

Ik ben Gini van den Berg, beeldend kunstenaar. Ik werk in een figuratief-expressionistische stijl.

In mijn werk verwerk ik thema’s die mij raken en die – niet alleen voor mij – leidend zijn in het leven. Het gaat om thema’s als zelfbeeld, identiteit, vrouwelijkheid, balans tussen de binnen- en buitenwereld, verbondenheid, vrijheid en jezelf vinden te midden van alle onrust. Ik geef deze thema’s vanuit mijn eigenheid zin, betekenis en vorm.

Door te tekenen, schilderen en keramische objecten te maken, word ik me meer bewust van mijn innerlijke wereld. Het zorgt er voor dat ik meer in contact sta met mijzelf. Het laat me stilstaan bij processen die in en buiten mij plaatsvinden. Zo kan ik op een diepere laag ervaren.

Mijn werken zijn een uiting van emoties en gedachten over mijzelf en de wereld om ons heen. Ze gaan over tegenstellingen, kwetsbaarheid en (dis)connectie. Tijdens het creatieproces verbind ik me met mijn polariteiten, m’n waarden en verlangens. Dit geeft figuurlijk en letterlijk kleur, richting en plezier aan mijn leven. In mijn werk zoek ik naar de passende (menselijke) schoonheid, kleuren, verhoudingen en nuances voor deze tegenstellingen en streef ik er naar om deze dualiteit te duiden, of zelfs te niet te doen.

Het is mijn verlangen om anderen te inspireren, om hen met mijn schilderijen, tekeningen en keramiek te raken. En als dat lukt? Laat het me weten!

Mijn achtergrond

Sinds mijn jeugd zoek ik naar manieren om mezelf op een creatieve manier te uiten.
Toen ik jong was deed ik dat door te tekenen, eigen speelgoed en kleding te ontwerpen. Ik kom uit een nuchtere, warme, Drentse familie van doeners, van wie ik mijn makers-mentaliteit heb meegekregen.

Als kunstenaar ben ik ook gevormd door mijn opleiding tot Algemeen Sociaal Wetenschapper en Communicatie-adviseur. Mijn fascinatie voor intra-persoonlijke en sociale processen is hier verder aangewakkerd.

Naast een oriëntatie-cursus aan de Gerrit Rietveld Academie heb ik een tweejarige opleiding interieurstyling en vormgeving bij de Academie Artemis afgerond. Cursussen op het gebied van vormgeving, conceptontwikkeling, abstract schilderen, portret-tekenen en keramiek hebben mij gebracht tot de kunstenaar die ik nu ben. Ik reis regelmatig en laat mij inspireren door culturen, religies en kunstvormen van over de hele wereld.

Ik ben nog volop in ontwikkeling. Ik geniet van het nu en verheug me op de toekomst. Hier ontmoet ik graag jou. Neem contact op als je interesse hebt in mijn werk en een afspraak wilt maken.